ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів: Оформлення всіх гуманітарних вантажів, які  надходять в Україну, здійснюються у рамках діючого  законодавства  - 2014/02/04 

2014/02/04

   Міністерство доходів і зборів України офіційно заявляє, що всі процедури митного оформлення гуманітарних вантажів, які надходять в Україну, здійснюються виключно у рамках діючого митного законодавства. Тому звинувачення, які поширюють деякі засоби масової інформації, про нібито „блокаду Міністерством гуманітарних вантажів” не відповідають дійсності.

   Сьогодні оформлення вантажів гуманітарної допомоги митницями Міндоходів здійснюється протягом 4 годин за умови наявності рішення про визнання таких вантажів гуманітарними, пред’явлення товарів та подання в установленому порядку митної декларації і всіх необхідних документів. Наразі немає таких вантажів, оформлення яких затримувалося хоча б на годину.

   Гуманітарний вантаж, який надійшов з Польщі та нібито заблокований Міністерством, прибув на Ягодинську митницю Міндоходів 2 лютого 2014 року о 18.17. Через 23 хв. (о 18.40) він вже вирушив до Києва.

   З 3 лютого 2014 року гуманітарний вантаж перебуває на Київській міжрегіональній митниці Міндоходів на тимчасовому зберіганні до отримання необхідних дозволів та документів, визначених діючим законодавством.

   Нагадуємо, що рішення про визнання вантажів гуманітарною допомогою приймається Міністерством соціальної політики України. Міндоходів, у свою чергу, митне оформлення таких товарів здійснює першочергово відповідно до діючого законодавства.

   За наявності адресата „гуманітарки” в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, такий вантаж не затримується на кордоні, а у першочерговому порядку направляється в митниці за місцезнаходженням їх одержувачів та передаються останнім на тимчасове зберігання. Митне оформлення такого вантажу здійснюється після отримання всіх необхідних дозволів та документів.

   Загалом протягом минулого року в Україну було ввезено понад 10 тис. тонн гуманітарного вантажу. Загальна сума ввезеного товару склала понад 41 млн. дол. США.

   Зокрема, з Польщі в Україну у 2013 році було ввезено 455 тонн вантажів гуманітарної допомоги майже на 1,6 млн. дол.

Міндоходів