ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Угорщина, Польща, Словаччина, Чехія прискорять скасування віз  для українців - заява  - 2014/01/30 

2014/01/30

Країни Вишеградської групи (Угорщина, Польща, Словаччина, Чехія) готові прискорити введення безвізового режиму з Україною і спрямувати додаткові кошти на розвиток громадянського суспільства в країні.
Про це йдеться в спільній заяві глав урядів країн за підсумками позачергового саміту, що відбувся ввечері 29 січня.
“Введення безвізового режиму з Україною в найкоротші терміни має важливе значення”, – наголошують глави урядів.
“Ми також готові мобілізувати кошти Міжнародного Вишеградського фонду для того, щоб фінансувати проекти з підтримки розвитку громадянського суспільства в Україні, підтримувати контакти між людьми і стимулювати студентські обміни”, – йдеться в документі.
Крім того, країни Вишеградської групи закликали всі сторони конфлікту в Україні відмовитися від застосування сили.
“Ми переконані, що всі сторони, включаючи владу, опозицію і представників громадянського суспільства, повинні керуватися принципом історичної відповідальності за збереження стабільної, демократичної і єдиної країни, – наголошується в документі. – Ми закликаємо всі сторони негайно зупинити спіраль насильства, а владу – поважати право українського народу на мирні зібрання та свободу слова”.
У саміті взяли участь прем’єри Віктор Орбан, Дональд Туск, Роберт Фіцо та Богуслав Соботка. Зустріч була скликана спеціально для обговорення ситуації навколо України.

Finance.UA