ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів планує спростити процедуру визначення митної  вартості, - О.Клименко  - 2014/01/21 

2014/01/21

   Міністерство доходів і зборів має намір спростити процедуру визначення митної вартості товарів, що ввозяться до України, за рахунок перенесення її на стадію пост-аудиту з одночасним підвищенням відповідальності суб’єктів ЗЕД. Про підготовку відповідного законопроекту повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час зустрічі з екс- та новопризначеним президентами Американської Торгівельної Палати Хорхе Зукоскі та Бернардом Кейсі.

   „Ми розуміємо, що на сьогодні процедура перевірки заявленої митної вартості займає занадто багато часу, тому прагнемо зробити її більш оперативною за рахунок перенесення її на стадію пост-аудиту. Але водночас буде збільшена відповідальність бізнесу за порушення правил під час декларування митної вартості. Із цією пропозицією до нас звернулися саме імпортери, тому прийняття цього закону свідчитиме про довіру між Міністерством та бізнесом”, – зазначив Олександр Клименко.

   Міністр підкреслив, що в найближчий час законопроект буде винесено на обговорення із громадськістю і закликав представників Палати до активної участі в опрацюванні проекту документу та внесенні у разі необхідності пропозицій до його змісту.

   Окрім цього, під час зустрічі представники Палати підтвердили свою зацікавленість у співробітництві з Міністерством у сфері імплементації закону про трансфертне ціноутворення. За пропозицією Хорхе Зукоскі була досягнута домовленість щодо проведення низки спільних заходів із залученням фахівців Служби внутрішніх доходів США (U.S. Internal Revenue Service and Customs and Border Protection), що мають значний досвід у практичному застосуванні норм трансфертного ціноутворення у податковій і митній сфері.

   Зі свого боку Міністр Олександр Клименко підтримав пропозиції представників Палати та подякував за підтримку ініціатив відомства.

Міндоходів