ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Україна нарощуватиме оборот двосторонньої торгівлі та обсяги  взаємних інвестицій з Митним союзом  - 2014/01/16  

2014/01/16

   

   Уряд планує нарощувати оборот двосторонньої торгівлі та обсяги взаємних інвестицій з Російською Федерацією, Республіками Білорусь та Казахстан. Цьому сприятиме Програма співробітництва України з державами - членами Митного союзу, яку Кабінет Міністрів на засіданні 15 січня затвердив відповідною постановою. Термін реалізації Програми розраховано на період до 2020 року.


   «Результати, які ми очікуємо від реалізації Програми, – це, перш за все, підвищення обороту двосторонньої торгівлі в середньому не менше ніж на 10-15%, збільшення частки торгівлі несировинними товарами і послугами, нарощення обсягу взаємних інвестицій у середньому не менше ніж на 15% та подальше зростання випуску продукції підприємствами із взаємними інвестиціями», - зазначив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, коментуючи прийняте Урядом рішення.


   Як пояснив керівник Міністерства, мета Програми - поглиблення економічної інтеграції для досягнення високих темпів економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інвестиційного клімату і підвищення інвестиційної привабливості, рівня і якості життя населення, його соціальної захищеності з урахуванням об"єктивних інтересів України та держав – членів Митного союзу.


   «Програма передбачає співробітництво України з країнами - членами Митного союзу за такими напрямками, як торговельно-економічні відносини, паливно-енергетичний комплекс, транспорт, агропромисловий комплекс, космічна сфера, технічне регулювання, розвиток інновацій та наукових досліджень, прикордонне та міжрегіональне співробітництво», - сказав Ігор Прасолов.


   Міністр додав, що невід’ємною частиною Програми є план заходів її реалізації, у якому за всіма напрямами співробітництва визначені відповідальні центральні органи виконавчої влади та встановлені точні строки виконання цих заходів.


   Постанова Кабінету Міністрів «Про затвердження Програми співробітництва України з державами-членами Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації на період до 2020 року» була підготовлена на виконання Національного плану дій стосовно впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».


   Прем’єр-міністр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі доопрацювати прийняту постанову у визначений термін.



Кабинет Министров Украины