ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Умови поміщення товарів у митний режим імпорту  - 2014/01/09  

2014/01/09

   Товари, поміщені у митний режим імпорту, набувають статусу українських товарів. Підтвердженням цього є митна декларація, за якою ці товари випущено у вільний обіг

   Поміщення товарів у митний режим здійснюється шляхом їх декларування та виконання митних формальностей. Так, для поміщення товарів у митний режим імпорту необхідно:

   1) подати органу доходів і зборів, що здійснює випуск товарів, документи на такі товари;

   2) сплатити митні платежі, якими відповідно до законів України обкладаються товари під час ввезення на митну територію України в режимі імпорту;

   3) виконати встановлені відповідно до закону вимоги щодо заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

   Митний режим імпорту може бути застосований до товарів, що надходять на митну територію України, та до товарів, що зберігаються під митним контролем або поміщені в інший митний режим, а також до продуктів переробки товарів, поміщених у митний режим переробки на митній території.

   Товари, поміщені у митний режим імпорту, набувають статусу українських товарів. Підтвердженням цього є митна декларація, за якою ці товари випущено у вільний обіг.

   Нагадуємо, що імпорт - це митний режим, відповідно до якого іноземні товари після сплати всіх митних платежів, встановлених законами України на імпорт цих товарів, та виконання усіх необхідних митних формальностей випускаються для вільного обігу на митній території України (ч.1 ст.74 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI зі змінами та доповненнями).

Дебет-Кредит