ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Підписано низку документів щодо спрощення перетину  українсько-російського дежкордону  - 2013/12/19  

2013/12/19

   

   У ході засідання Українсько-російської міждержавної комісії було обговорено ряд питань, що стосувалися прикордонного співробітництва. Зокрема відзначалися позитивні результати практичної роботи щодо спрощення порядку перетину українсько-російського державного кордону громадянами України та Росії. На цьому наголошував під час свого виступу Президент України Віктор Янукович.


   Як результат під час засідання було підписано низку документів, які й надалі дозволятимуть здійснювати спрощення прикордонних формальностей на спільному кордоні.


   Один з документів, який підписав Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, стосувався спільного контролю в пункті пропуску «Куйбишево». Протоколом між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про визначення пункту пропуску через українсько-російський державний кордон «Куйбишево» передбачається здійснення спільного контролю контрольними органами держав Сторін. Зазначимо, що інфраструктуру пункту пропуску «Куйбишево», яка необхідна для здійснення пропускних операцій контрольними органами обох держав, створено на території Російської Федерації.


   Інший документ – це Протокол між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про внесення змін до Угоди Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні від 18 жовтня 2011 року. Відповідно до змін надалі спільний контроль здійснюватиметься не лише в автомобільних та залізничних пунктах пропуску, а й в пунктах пропуску поромного сполучення.


   Також під час засідання Українсько-російська міждержавна комісія постановила доручити урядам України та Російської Федерації продовжити здійснення спільних заходів щодо скорочення часу перевірки документів громадян України та Російської Федерації в пунктах пропуску та місцях перетину кордону, а також провести роботу з впровадження спільного контролю пасажирів в пункті пропуску для поромного сполучення «Крим-Кавказ».


   Окремо Микола Литвин підписав План спільних оперативно-профілактичних заходів з підтримки сприятливого режиму плавання, недопущення браконьєрської та іншої протиправної діяльності та охорони біоресурсів і контролю в акваторії Азовського моря та північно-східній частині Чорного моря. Зокрема, ним визначаються напрями зосередження основних зусиль та застосування заходів впливу по відношенню до правопорушників й запобігання інцидентів.



Кабинет Министров Украины