ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Завдяки співробітникам Харківської митниці Міндоходів  «неякісні» китайські іграшки не потрапили до дітей  -  2013/12/13 

2013/12/13

   Загальна вартість товарів, що спритні ділки намагалися ввезти в Україну без необхідних сертифікатів якості, склала майже 300 тисяч гривень. Серед іграшок: конструктори, радіокеровані машинки, залізниці, іграшкові кухонні набори та інше. Усього близько 11 тисяч штук.

   Як розповіли в прес-службі ГУ Міндоходів у Харківській області, одне із місцевих підприємств звернулося до Харківської митниці Міндоходів для проведення митного оформлення «іграшок для дітей віком до 14 років», що надійшли з Китаю. Разом із пакетом документів підприємцями було надано декларації про відповідність та сертифікати відповідності.

   Однак, у посадових осіб митниці виникли сумніви щодо легітимності пред’явлених паперів. Зазначені декларації та сертифікати відповідності були видані експертною установою м. Харкова на підставі актів відбору зразків від 22.11.2013. Водночас, відбитки штампів на товаросупровідних документах свідчили про те, що контейнер з вантажем 22.11.13 знаходився в зоні діяльності Південної митниці Міндоходів. Тобто іграшки фізично не могли перебувати у м. Харкові.

   Таким чином, відбір зразків з даної товарної партії не здійснювався, що суперечить вимогам нормативних документів.

   За дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу документів, одержаних незаконним шляхом, у відношенні керівника підприємства складено протокол про порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з конфіскацією цих товарів.

   Подальшу долю справи буде вирішено у суді.

Міндоходів