ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Чергова реорганізація податкових та митних органів зашкодить  бізнесу - бізнес-асоціації  - 2013/11/29  

2013/11/29

   

   КИЇВ. 29 листопада. УНН. Починати реформу податкової та митної служби шляхом їх об’єднання в структурі Міндоходів з тим, щоб потім їх роз’єднати, є нелогічним кроком з боку держави. Таку думку озвучили представники бізнес-об’єднань України, повідомляє УНН.


   "Це не найкращий варіант, зважаючи на складнощі, пов’язані із реформуванням в Україні", - зауважив генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.


   "Ще зарано говорити про значні позитивні або негативні зрушення від об’єднання податкової та митниці. А тому й передчасно робити висновки щодо необхідності розформування Міндоходів та повернення до попередньої практики окремої роботи податкової та митної служб", - погодився президент Союзу хіміків Олексій Голубов.


   При цьому голова комісії УСПП з питань економічної політики Юлія Дроговоз уточнює, що не можна сказати, що ситуація для платників податків погіршилася, оскільки значною мірою проблеми, які були, вони й залишилися. Тим паче, що є певні зрушення – з точки зору автоматизації процесів, запровадження електронних сервісів і т.д.


   "Але в будь-якому разі для підприємств з одним органом завжди легше мати справу, ніж з кількома. Вигода держави тут теж очевидна, коли в одних руках зосереджується одна база даних, є один центр управління. Наскільки мені відомо, основні нюанси в роботі відомства виникають на стику якраз податкових та митних платежів. Однак це закономірний процес за умов реорганізації, перепідпорядкування. Думаю, він наближається до логічного завершення", - зауважила представник УСПП.


   У свою чергу президент Американської торгівельної палати в Україні Хорхе Зукоскі констатував, що "органи в лади доклали зусиль, щоб перехідний період для платників податків пройшов без ускладнень".


   "Ми сподіваємося, що Міндоходів продовжить рухатись в напрямку реалізації подальших реформ. Особлива увага має бути зосереджена на посиленні застосування митного пост-аудиту та забезпеченні балансу визначення митної вартості у контексті здійснення контролю за трансфертним ціноутворенням. Також важливо продовжити впроваджувати сервіси для платників податків та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що сприятиме полегшенню ведення бізнесу в Україні та залученню додаткових інвестицій", - наголосив Х. Зукоскі.



УНН