ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Кабмін пропонує запровадити єдиний акциз на паливо  -  2013/11/21 

2013/11/21

   

   Розроблений урядом проект закону "Про зміни до деяких законодавчих актів України щодо створення Державного дорожнього фонду" передбачає запровадження єдиного акцизного збору на автомобільне паливо, незалежно від наявності в ньому біодобавок.


   Про це на засіданні парламентського комітету з питань транспорту і зв"язку в середу заявив його глава Борис Колесников, повідомляє кореспондент Укрінформу.


   "У нас немає підвищення акцизу в законопроекті. У нас є акциз - 198 євро за тонну. Та існує є 20 підкатегорій, за допомогою яких ми нібито боремося за екологію. Але дорогами машини їздять однаково, чим би вони не заправлялися. Тому у нас є пропозиція - встановити єдиний збір. Пропонується, враховуючи навантаження на дороги по транспорту, зробити єдиним акциз для всіх видів палива - 198 євро за тонну. Потім ще допрацювати по газовому паливу", - сказав він.


   Колесников також поінформував, що в законопроекті пропонується запровадити плату за проїзд великовантажними автомобілями з відрахуванням коштів до Державного дорожнього фонду.


   Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 13 листопада 2013 р. схвалив проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення Державного дорожнього фонду", яким вносяться зміни і доповнення у перелік джерел фінансування робіт з будівництва і ремонту автодоріг.



Укрінформ