ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Транзит через Одеську митницю впав в 7 разів  - 2013/11/12  

2013/11/12

   Міністерство доходів і зборів разом з представниками громадськості та експертами напрацюють механізми для вирішення проблем, що виникають у процесі визначення митної вартості.

   Про це повідомляє прес-служба Міндоходів.

   За інформацією прес-служби, учасники засідання погодилися з пропозицією міністра Олександра Клименка розглянути варіант перенесення процедури визначення митної вартості на етап пост-аудиту, але з підвищенням рівня відповідальності для брокерів та суб’єктів ЗЕД.

   "Представники громадськості також підтримали плани Міністерства щодо подальшої автоматизації усіх процесів на митниці, але звернули увагу на необхідність вирішення проблем із затримкою вантажів у Одеському порту, де зараз в якості пілотного проекту використовуються скануючі системи та GPS-замки", - йдеться в повідомленні.

   Зі свого боку Клименко підкреслив, що ці інструменти вже довели свою ефективність, і міністерство не має наміру відмовлятися від них. Разом з тим, ті виконавці, що дискредитують саму ідею автоматизації митниці, не уникнуть відповідальності.

   "Після початку використання електронних замків кількість транзиту через Одеську митницю впала в 7 разів. Тобто ми робимо висновок, що раніше це був псевдотранзит, коли вантаж заявлявся як транзитний, з нього не сплачувалося мито, але розвантажувався він на території України", - сказав Клименко.

   За його словами, використання сканерів дозволило збільшити рівень добровільної сплати мита до 4-8 млн гривень на день.

   "При цьому жодних черг у порту немає, ми постійно відстежуємо ситуацію через Моніторинговий центр. Станом на учора у порту очікували на сканування не більше 60 автомобілів. Ми бачимо певні спроби дискредитувати ці технології через ЗМІ, але ми не піддамося на провокації", - відзначив міністр.

   Під час засідання Громадської ради учасники також обговорили пріоритети роботи Міністерства, викладені у п’ятирічній стратегії, актуальні питання податкової політики, зокрема, перспективи запровадження загального декларування доходів.

   За словами міністра, запровадження цієї реформи дозволить створити компенсаційні механізми для зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.

Економічна правда