ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Уряд затвердив процедуру отримання дозволу на промислове  рибальство в Україні та за її межами  - 2013/11/01  

2013/11/01

   

   В Україні вдосконалюється процедура отримання дозвільних документів для діяльності в рибному господарстві країни та за її межами.


   30 жовтня Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив постанову «Про затвердження Порядку видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) або відмови в його видачі, його переоформлення, видачі дубліката та анулювання». Цей документ врегульовує отримання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів для промислового рибальства.


   Зокрема, в постанові затверджено процедуру отримання документів дозвільного характеру для використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, а також визначено єдині загальнодержавні форми дозволу та довідки.


   Відтак документ забезпечить прозорість отримання дозвільних документів для діяльності у рибному господарстві.


   Окрім того, цього ж дня Уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України або відмови в його видачі, його переоформлення, видачі дубліката та анулювання». Документ регламентує процедуру отримання дозволу для рибальства за межами юрисдикції України.


   Також у постанові затверджено форму дозволу, яка відповідає міжнародним вимогам. Загалом цей нормативно-правовий акт дозволить посилити боротьбу із незаконним непідзвітним та нерегульованим рибальством.



Кабинет Министров Украины