ГоловнаКонтактиМапа сайта

  У Кримського підприємства виявлена несплата понад 1,9 млн.  грн. митних платежів  - 2013/10/16 

2013/10/16

   Під час проведення спільних заходів фахівцями Управління податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів в АР Крим та Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Кримської митниці Міндоходів виявлено недобори митних платежів на суму понад 1,9 млн. грн.

   Під час аудиту одного з кримських підприємств встановлено, що воно протягом більш ніж року користувалося орендованими в іноземної компанії 39-ма вагонами-зерновозами, що знаходились під митним контролем.

   При цьому до митних органів України зазначене підприємство для декларування вагонів та сплати митних платежів не зверталось, хоча, згідно з вимогами Типової технологічної схеми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 451, мало задекларувати вагони та помістити їх у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами.

   У вересні-жовтні цього року підприємство-резидент повернуло вагони орендодавцеві. Згідно з пунктом 2 статті 106 Митного кодексу України, сума митних платежів, недоотриманих Державним бюджетом за період користування вагонами, склала 1 938 млн. грн.

   За результатами проведеної перевірки Кримською митницею Міндоходів складено протокол про порушення митних правил та направлено відповідну інформацію до Слідчого управління ГУ Міндоходів в АР Крим.

Міндоходів