ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Представники об’єднань митних брокерів Європи обговорили  питання співробітництва  - 2013/09/19 

2013/09/19

   13 вересня поточного року у м. Варшава відбулось засідання Пан-європейської асоціації митних брокерів та митних представників «CONFIAD», участь у якому взяв Голова Правління Асоціації митних брокерів України (АМБУ) Володимир Ліннік.

   На конференції були розглянуті такі питання:

   правове регулювання діяльності митних брокерів;
особливості митного законодавства Республіки Польща;
питання митного співробітництва Італії та Російської Федерації, зокрема проект «Зелений коридор» щодо покращення товарообігу між країнами;
питання членських внесків.
Під час засідання представники Асоціації митних брокерів та експедиторів Республіки Польща (PICLIC) проінформували про підготовлений пакет документів, який містить пропозиції щодо вдосконалення норм регулювання діяльності митних брокерів та митних агентів. Ці пропозиції спрямовані на спрощення ведення бізнесу. Передбачено, що їх презентація українській стороні відбудеться у жовтні цього року.

   У свою чергу Володимир Ліннік повідомив про активну громадську діяльність АМБУ, зокрема про участь у роботі Громадської ради при Міністерстві доходів і зборів України та Громадської колегії при Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. В результаті такої роботи були опрацьовані питання внесення змін до Митного кодексу України з урахуванням європейського досвіду. Результатом спільної роботи громадськості та Комітету ВРУ став проект Закону України «Про внесення змін до митного кодексу України» (щодо митної вартості товарів та методів її визначення), який отримав широку підтримку бізнесу.

   Окрім того під час засідання був презентований експериментальний проект «Зелений коридор» між Італією та Російською Федерацією, який спрямований на збільшення товарообігу між країнами. Основою проекту є налагодження оперативного обміну інформацією, який сприятиме прискоренню переміщення товарів, попередженню правопорушень та захисту від ризиків.

   Також українській стороні були надані робочі матеріали Електронної митної групи (Electronic Customs Group) стосовно розвитку інформаційних систем і технологій у митній сфері між країнами Європейського Союзу.

   Напрацювання Групи мають велике практичне значення для української сторони та стануть основою пропозицій щодо покращення інформаційного обміну між учасниками митного процесу в Україні.

АМБУ