ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Право проведення перевірок з питань митної справи делеговано  ГУ Міндоходів  - 2013/07/11 

2013/07/11

   Міндоходів розповіло, хто уповноважений проводити перевірки з питань дотримання митного законодавства

   Міністерство доходів і зборів у своєму листі від від 21.06.2013 р. №9069/7/99-99-22-02-03-17 розказало про порядок проведення документальних перевірок з питань державної митної справи до законодавчого врегулювання порядку їх проведення та внесення змін до Митного кодексу України.

   Зокрема, нагадало, що Міністерство доходів і зборів України є правонаступником Державної податкової служби України та Державної митної служби України, що реорганізувалися. Відповідно має право проводити відповідно до законодавства перевірки платників податків (крім НБУ) і звірки, у тому числі і після проведення процедур митного контролю та митного оформлення.

   Відповідно до підпункту 18 пункту 11 Положення про Міністерство доходів і зборів Міністр наділений повноваженнями закріплювати за визначеними територіальними органами здійснення функцій, які раніше виконували Державна митна служба України та/або Державна податкова служба України.

   Відповідно до положень про головні управління одним з основних завдань є забезпечення реалізації державної податкової та державної митної політики, а також боротьба з правопорушеннями під час застосування податкового, митного (при виконанні повноважень з контрольно-перевірочної, оперативно-розшукової роботи, досудового розслідування та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов"язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом) законодавства, здійснення у межах повноважень контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів.

   Для реалізації зазначеного завдання головним управлінням делеговано право проводити документальні перевірки з питань державної митної справи.

   Також наголошено, що порядок проведення та оформлення результатів таких перевірок регламентовано виключно нормами Митного кодексу України та відповідних підзаконних нормативно-правових актів.

   При цьому слід враховувати, що у разі необхідності головні управління мають право включати до складу робочої групи з проведення документальної перевірки (з виданням відповідного посвідчення на право проведення перевірки) посадових осіб митниць Міндоходів (за попереднім погодженням з начальником такої митниці).

Дебет-Кредит