ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Росія подасть на Україну до суду за спецмита на автомобілі  -  2013/06/20 

2013/06/20

   Росія з партнерами по Митному союзу подасть до арбітражного суду на Україну з питання введення захисних заходів на автомобілі.

   Про це повідомив в кулуарах ПМЕФ-2013 міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпньов, передає "Інтерфакс-Україна".

   "Нас особливо турбує поведінка України в питанні введення захисних заходів, яка за останні півроку ввела два дуже вагомі заходи, насамперед це захисні заходи на автомобілі з серйозними порушеннями правил СОТ та угоди про зону вільної торгівлі СНД. Вчора ми обговорювали це питання на комітеті з торгівлі, буде ініційовано процедуру з вирішення цього спору в порядку, передбаченому угодою про зону вільної торгівлі СНД. Це означає суд", - сказав він.

   Як повідомлялося раніше, Азаров заявив, що Україна, прийнявши рішення про підвищення ввізного мита на імпортні автомобілі, не порушила принципів Світової організації торгівлі.

   Нагадаємо, з 13 квітня для автомобілів з об"ємом двигуна 1-1,5 л і 1,5-2,2 л мито збільшилося на 6,46% і 12,95%. Перед цим учасники ринку заповнили склади з розрахунку три-чотиримісячного обсягу продажів, але запаси було розкуплено набагато швидше.

Економічна правда