ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів ретельно перевірить морські порти та власні лави   - 2013/06/19 

2013/06/19

   Міністерство доходів і зборів України разом із Міністерством інфраструктури проведуть інвентаризацію вантажів в морських портах.

   Про це під час колегії Міністерства доходів і зборів України повідомив Міністр Олександр Клименко.

   «Одним із серйозних викликів для нас є контрабанда. Багато необлікованих товарів в портах вивозяться та ввозяться без сплати мита. Ми займаємо у цьому питанні жорстку позицію – контрабанді не місце на нашому кордоні. Незабаром будуть створені спеціальні міжрегіональні групи, і я прошу вас сприяти їхній роботі», - заявив міністр, звертаючись до керівників підрозділів та регіональних управлінь Міндоходів.

   Він додав, що основним методом протидії контрабандистам стануть високотехнологічні інструменти. «Так, ми не можемо поставити інспектора біля кожного транзитного або імпортованого вантажу, і тому робимо ставку на сучасні ІТ-рішення та дистанційний контроль», - підкреслив О. Клименко.

   З метою підвищення ефективності боротьби із контрабандою Міністерством в рамках операції «Держкордон-2013» розпочата спеціальна операція «Таємний покупець», в ході якої будуть проводитися заходи, спрямовані на фіксацію протиправних дій учасників ЗЕД, а також посадових осіб митних та інших державних органів.

   Міністр зауважив, що відносно усіх працівників, які будуть помічені у сприянні контрабандистам або інших корупційних діяннях, будуть прийняті відповідні кадрові рішення.

   «Жодна стратегія, жодні нові технології не дадуть очікуваного ефекту, доки в наших лавах є люди, що готові допомагати платникам уникати контролю та сплати мит та податків. Попередження фактів протиправних дій співробітників – це персональна відповідальність кожного керівника», - відзначив Олександр Клименко.

   Найбільш дієвим засобом подолання корупції керівник Міндоходів вважає зменшення впливу людського фактору. «Ми повинні не просто виявляти окремі факти корупції, а й орієнтуватися на системне попередження цього явища. Єдиний можливий шлях – обмеження впливу людського фактору, зменшення випадків прийняття персонального рішення», - підсумував Олександр Клименко.

Міндоходів