ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міжнародні автомобільні перевезення: як отримати дозвіл на  поїздку територією іноземної держави  - 2013/06/10  

2013/06/10

   Для цього потрібно отримати дозвіл Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті та її територіальних органів. Підставою може бути як усне звернення, так і письмова заява.
У ній зазначають найменування (прізвище, ім"я, по батькові) автомобільного перевізника та його місцезнаходження (місце проживання), відомості щодо автомобільних транспортних засобів (реєстраційні номери, вантажопідйомність, повна маса), маршруту руху із зазначенням країн відправлення та призначення, а також країн прямування автомобільного транспортного засобу, вантажу (вага, загальна кількість), видів дозволів, які бажає отримати автомобільний перевізник, та пункт видачі дозволів.
Для отримання дозволу потрібно звернутися не пізніше ніж за п"ять робочих днів до здійснення відповідного перевезення пасажирів.
Використані автомобільним перевізником дозволи підлягають обов"язковому поверненню в пункти видачі дозволів протягом 15 днів після завершення поїздки. Невикористані до закінчення строку дії дозволи перевізники зобов"язані повернути в пункти видачі дозволів до 15 лютого року, наступного за звітним.

   Наказ Міністерства інфраструктури України від 19.04.13 р. № 239. Набрав чинності 31.05.13р.

Все о бухгалтерском учете