ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ЄС допоможе Міндоходів боротися з контрабандою цигарок  -  2013/06/07 

2013/06/07

   Міндоходів і Європейський офіс по боротьбі з шахрайством підписали протокол про співробітництво щодо запобігання незаконному переміщенню тютюнових виробів.

   Церемонія підписання документу відбулася у четвер у Брюсселі під час робочого візиту міністра доходів і зборів Олександра Клименка, повідомляє "Укрінформ".

   "Домовленості про співробітництво між Міндоходів та Європейським офісом по боротьбі з шахрайством (ОЛАФ) щодо запобігання незаконному переміщенню тютюнових виробів створить базу для налагодження механізму обміну інформацією у зазначеній сфері, що дасть змогу посилити захист економічних інтересів України та ЄС", - йдеться у поясненні до документу.

   Клименко наголосив на важливості досягнутих домовленостей, адже 92% випадків контрабанди цигарок випадає на кордони України з державами ЄС, зокрема Польщею, Угорщиною, Словаччиною і Румунією.

   "Контрабанда тютюновими виробами є глобальною організованою злочинністю, і лише скоординований підхід з ЄС у цьому питанні є ефективним шляхом для вирішення проблеми", - заявив український міністр.

   Як також пояснили у Міндоходів, підписаний протокол не має статусу міжнародного договору.

Економічна правда