ГоловнаКонтактиМапа сайта

  У Присяжнюка хочуть замінити імпортну сільгосптехніку на  вітчизняну  - 2013/05/28 

2013/05/28

   Завдяки державній підтримці, спрямованій на підвищення конкурентоспроможності вітчизняної техніки, у відомстві планують збільшити імпортозаміщення до 60%.

   Про це йшлося на нараді з питань розвитку інженерно-технічного забезпечення АПК та сільськогосподарського машинобудування, повідомляє прес-служба.

   "Завдяки державній підтримці галузі сільгоспмашинобудування, ми плануємо в наступні 5 років збільшити імпортозаміщення до 60%, за нинішньої складової у 20%", - зазначив директор департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Мінагроппроду Олександр Григорович.

   За словами фахівця, міністерство реалізує низку інвестиційних проектів з виробництва зернозбиральних комбайнів, сучасних тракторів та створення потужностей для виробництва широкозахватних посівних комплексів та технологічного переоснащення діючого парку обладнання.

   Директор департаменту також зазначив, що основний обсяг виробництва сільськогосподарської продукції в Україні припадає на фермерські, особисті селянські господарства та кооперативи.

   Тож завдання відомства - створити всі умови для того, щоб сільгосптехніка стала доступною для малих та середніх сільгоспвиробників, йдеться у повідомленні.

   Нагадаємо, раніше міністр агрополітики Микола Присяжнюк повідомляв, що держава спрямує свою підтримку для придбання сільгосптехніки саме на дрібних, середніх сільгоспвиробників і кооперативи.

   Також Присяжнюк зазначив, що завдяки реалізації Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки будуть удосконалені умови фінансового лізингу для придбання аграріями 4 тисяч сільгоспмашин щорічно.

Економічна правда