ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Визначено новий порядок оформлення результатів документальних  перевірок щодо дотримання податкового та валютного  законодавства фізособами   - 2013/05/08 

2013/05/08

   

Мінфін
Наказ
"Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок щодо дотримання податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, платниками податків - фізичними особами"
від 14.03.2013 N 395

Мінфін наказом від 14.03.2013 N 395 затвердив Порядок оформлення результатів документальних перевірок щодо дотримання податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, платниками податків - фізичними особами, який поширюється на платників податків - фізичних осіб (резидентів, нерезидентів), у тому числі самозайнятих осіб, які мають, одержують (передають) об"єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об"єктом оподаткування згідно з Податковим кодексом або податковими законами і на яких покладено обов"язок із сплати податків та зборів відповідно до Кодексу.

   Зокрема, передбачено, що протягом 5 робочих днів з дня отримання акта документальної перевірки платник податків має право надати до контролюючого органу, що призначив перевірку, документи, визначені в акті перевірки як відсутні.

   Такі документи надаються платником податків до органу ДПС разом із супровідним листом та відповідним описом, у якому зазначаються: назви, номери та дати, кількість аркушів наданих документів. Такий опис засвідчується (скріплюється) підписами платника податків або його законних представників та печаткою платника податку (за наявності).

   Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 12 квітня 2013 р. за N 607/23139 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

ЛIГАБiзнесIнформ