ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Митний союз почав розслідування щодо мит на труби Пінчука  -  2013/04/17 

2013/04/17

   Департамент захисту внутрішнього ринку Євразійської економічної комісії почав повторне розслідування в цілях перегляду розміру ставок антидемпінгових мит відносно деяких видів труб, що походять з України і ввозяться на територію Митного союзу.

   Про це йдеться в повідомленні комісії, передають "Українські новини".

   "Рішення прийнято на підставі результатів розгляду заяви підприємств "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", "Інтерпайп Ніко Тьюб", які є виробниками сталевих труб в Україні і здійснюють поставки деяких видів сталевих труб до Митного союзу", - сказано в повідомленні.

   Мова йде про ставки антидемпінгового мита на обсадні труби (18,9% від митної вартості), насосно-компресорні труби (19,9%), а також нафтопровідні труби, газопровідні труби і гарячедеформовані труби загального призначення (усі - діаметром до 820 міліметрів включно, ставка мита - 19,4% для 3 підприємств компанії "Інтерпайп", 37,8% - для Дніпропетровського трубного заводу та інших підприємств).

   При цьому, згідно з угодою між Україною і країнами Митного союзу від 22 вересня 2011 року, вказані мита не стягуються, так як Україна взяла на себе добровільне зобов"язання поставляти даний вид товару в рамках певних квот.

   Встановлений термін подачі заявок для реєстрації як учасників розслідування - 15 травня 2013, термін надання відомостей, що відносяться до розслідування, - 14 липня 2013 року.

   Як повідомлялося, нещодавно Єврокомісія припинила антидемпінгове розслідування імпорту квадратних і прямокутних зварних труб з України, Туреччини та Македонії.

   Нагадаємо, у травні 2012 року Бразилія почала розслідування щодо імпорту прокату з України і ще 5 країн.

   У вересні 2012 року ЄС знизив антидемпінгові мита на імпорт безшовних труб для 2 заводів "Інтерпайпу" з 17,7% до 13,8%.

   "Інтерпайп" - міжнародна вертикально-інтегрована трубно-колісна компанія, яка входить в десятку найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс в світі.

   Як відомо, "Інтерпайп" контролюється бізнесменом Віктором Пінчуком

Економічна правда