ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Як митники оглядають комерційні товари і транспорт  -  2013/03/30 

2013/03/30

   Мінфін затвердив Порядок проведення огляду та переогляду товарів, транспортних засобів комерційного призначення. Серед підстав проведення огляду (переогляду) — ідентифікація товарів у цілях митного контролю та митного оформлення; перевірки наявної інформації про порушення законодавства тощо.
Огляд проводять виключно посадовці митних органів, уповноважені на це своїми посадовими інструкціями. Про дану операцію власника товарів, його уповноваженого представника чи водія повинні попередити протягом 10 хвилин з моменту отримання митником доручення про проведення огляду.
Процедура полягає у візуальному огляді, а також у розкритті пакувальних місць, обстеженні транспортного засобу. У тому числі — з використанням технічних та спеціальних засобів митного контролю, а також службових собак. Огляд проводять в місцях, оснащених ваговим устаткуванням, розвантажувально-навантажувальною технікою, місцем для вивантаження товарів з транспортного засобу, на спеціально обладнаних майданчиках.
Час проведення огляду не повинен перевищувати часових нормативів, визначених Митним кодексом України та іншими нормативно-правовими актами.

   Наказ Мінфіну України від 12.12.12 р. № 1316. Набрав чинності 15.03.13 р.

Все о бухгалтерском учете