ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Нагадування! ДМСУ: Щодо декларації про походження товару  -  2013/03/28 

2013/03/28

ДЕРЖАВНА МИТНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ
УПРАВЛІННЯ МИТНО-ТАРИФНОГО РЕГУЛЮВАННЯ

23.07.2008 р. № 14/949-ЕП

Начальникам регіональних митниць
Начальникам митниць
(до уваги відділів митних платежів)

Щодо декларації про
походження товару

    У зв"язку з запитами митниць щодо окремих положень постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.02 № 1864, в частині визначення декларації про походження товару, повідомляємо про таке.

    Відповідно до Порядку визначення країни походження товару, що переміщується через митний кордон України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.12.02 № 1864, декларація про походження товару являє собою заяву (на комерційному рахунку або іншому товаросупровідному документі) про країну походження товару, зроблену виробником або експортером і засвідчену ними або органом, уповноваженим видавати сертифікати.

    Якщо на комерційному рахунку або іншому товаросупровідному документі заявлені відомості про країну походження товару, то засвідчення в цілому такого документа виробником, експортером, або органом, уповноваженим видавати сертифікати, є достатнім для засвідчення даних про країну походження. При цьому не вимагається окремого засвідчення даних про походження товарів.

    Заява (відомості) про країну походження товару являє собою запис "Країна походження" ("country of origin", "herkunftsland", "pays d"origine", "pais de origen", "paese di origine", "страна происхождения" тощо) на комерційному рахунку або іншому товаросупровідному документі.

Начальник Управління
митно-тарифного регулювання

В.І.Демченко

 



MDoffice