ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Спецмита на іномарки "притягнуть" в Україну світові  автохолдинги - Прасолов  - 2013/03/25 

2013/03/25

   Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов прогнозує прихід в Україну великих автомобільних холдингів після введення спецмита на імпортні авто.

   Про це він заявив в ефірі програми "Досвід" на "Першому національному" телеканалі, передають "Коментарі".

   "До речі, одна з домовленостей, яка була укладена на останній зустрічі з автодилерами та нашими автовиробниками полягала в тому, що вони повинні залучити в нашу країну стратегічного інвестора, провідного бренду автопрому, який і модельний ряд збільшить, і поліпшить якість автомобілів", - зазначив Прасолов.

   "І найголовніше, якщо ці автозбиральні заводи будуть входити в якийсь великий світовий автохолдинг, то ми постійно будемо рости в плані виробництва автомобілів. Це означає, що будуть гарантовані робочі місця", - прогнозує міністр.

   Крім цього, на його думку, введення спецмита вирівняє платіжний баланс України.

   "Ще про один аспект скажу: імпорт автомобілів займає 3-е місце за вартістю після імпорту газу, імпорту нафтопродуктів, це близько 3 млрд доларів. Тож, якщо ми скоротимо імпорт автомобілів і збільшимо виробництво всередині нашої країни, крім збільшення робочих місць, податків, ми покращимо стан платіжного балансу, і тиск на курс гривні значно зменшиться", - підкреслив він.

   Нагадаємо, раніше Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі опублікувала своє рішення ввести спецмито на нові імпортні машини. Вона складе 6,46% на автомобілі з двигуном від 1 до 1,5 літрів і 12,95% для автомобілів з двигуном від 1,5 до 2,2 літрів.

Економічна правда