ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Кількість ставок, що Україна хоче переглянути, не відповідає  умовам СОТ  - 2013/03/15 

2013/03/15

   ЄС заявляє про невідповідність кількості тарифних ставок, запропонованих Україною для перегляду, умовам угоди про тарифи і торгівлю СОТ.

   Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні, передають "Українські новини".

   "Точка зору ЄС полягає в тому, що стаття 28 Генеральної угоди про тарифи і торгівлю не передбачає перегляд такої великої кількості або абсолютно всіх умов приєднання країни до СОТ, і не існує прецеденту для такого серйозного перегляду", - сказано в повідомленні.

   ЄС відзначає, що таку точку зору підтримали понад 120 країн-членів СОТ, які досі стурбовані такими вимогами України.

   Крім того, ЄС здивований заявою урядового уповноваженого з питань євроінтеграції Валерія П’ятницького про те, що ЄС не проінформував Україну про своє прохання відкликати вимоги щодо перегляду ставок.

   У ЄС відзначають, що труднощі у врегулюванні даного питання викликані відмовою України надати повну інформацію про свої вимоги.

   "Ми знаємо, яку 371 тарифну позицію Україна хотіла б змінити, але через 5 місяців після оголошення вимоги, ми досі не знаємо, які нові тарифи будуть запропоновані, і не володіємо інформацією про компенсаційні заходи, які Україна повинна запропонувати нам", - сказано в повідомленні.

   Як повідомлялося раніше, ЄС попросив Україну відкликати нотифікацію до СОТ про перегляд тарифів на 371 товарну позицію.

Економічна правда