ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Столичні митники розчистили київські шляхи від  іномарок-«нелегалів»   - 2013/03/09 

2013/03/09

   Протягом кількох тижнів лютого, в рамках проведення спільної операції, співробітниками Київської регіональної митниці та спеціального підрозділу МВС України на автошляхах столиці було виявлено 30 іномарок, які були ввезенні в Україну з порушенням митного законодавства.

   Автівки марок «Porshe», «Chrysler», «Jeep», «Mersedes», «BMW», «Audi», «Mazda» та інших з реєстраційними номерами Словаччини, Латвії, Литви, Люксембургу, Придністровської Молдавської Республіки та Польщі були ввезені в Україну з порушеням митного законодавства та, згодом, передані в розпорядження іншим особам, які не мали права користуватись таким авто без дозволу митного органу.

   Іномарки ввозились без оподаткування митними платежами на підставі Стамбульської Конвенції про тимчасове ввезення нібито з метою комерційного використання тільки тими громадянам, які їх ввозили. Однак в дійсності використовувались для приватних потреб третіми особами. В своїх поясненнях митникам, деякі свідомі громадяни чесно зізнались, що приганяли автівки на замовлення.

   Наразі відносно порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 469 Митного кодексу України. Винні понесуть покарання у вигляді штрафних санкцій.

Киевская Региональная таможня