ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Стан перебігу ліцензування імпорту лікарських засобів  -  2013/03/04 

2013/03/04

   За даними Міністерства охорони здоров’я з посиланням на інформацію, отриману від Державної служби України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України), станом на 18:00 3 березня подано 125 заяв та вже прийнято рішення про видачу 122 ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

   Як уже повідомляло наше видання, 1 березня 2013 р. набули чинності Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів, затверджені наказом МОЗ України від 20.02.2013 р. № 143. У зв’язку з цим Держлікслужбою України з 1 березня 2013 р. розпочато видачу ліцензій щодо імпорту лікарських засобів.

   Наразі діє спрощена процедура видачі ліцензій. Будь-яких ускладнень з постачанням лікарських засобів іноземного виробництва не очікується. Безперешкодно до України потраплять вакцини, препарати для лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями, гемофілією, туберкульозом, гепатитом, ВІЛ/СНІДом, оскільки імпортери, що їх завозять, уже отримали відповідні ліцензії.

   До 1 грудня 2013 р. з іноземними фармацевтичними виробниками та імпортерами буде узгоджено порядок видачі ліцензій на імпорт лікарських засобів, який повною мірою відповідатиме європейській практиці.

   За матеріалами www.moz.gov.ua

Аптека.ua