ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ЄБРР підтримав ініціативи Міндоходів щодо поліпшення  бізнес-клімату та профілактики корупції   - 2013/02/18  

2013/02/18

   Уряд України в рамках системної та цілеспрямованої роботи з поліпшення бізнес-клімату працює над розробкою та втіленням ефективних ініціатив щодо профілактики корупції, в першу чергу, в митній сфері. Про це повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час зустрічі з Президентом ЄБРР Сума Чакрабарті в Лондоні.

   «Для нас дуже важлива довіра іноземних інвесторів до України, і ЄБРР сьогодні - це найбільш великий інституційний інвестор в економіку України, який багато в чому формує думку іноземного бізнесу з приводу інвестиційної привабливості України. Ми не заперечуємо існуючих проблем, а системно працюємо над їх вирішенням. Ми ставимо перед собою мету значно поліпшити діловий клімат і забезпечити рівні конкурентні умови в нашій країні, знизити адміністративний тиск на бізнес. Сьогодні весь фінансовий блок держави працює в єдиному просторі. У нас є і ресурси, і час для повноцінної імплементації заявлених реформ», - зауважив Міністр Олександр Клименко.

   ЄБРР, зі свого боку, розраховує на поліпшення податкового та митного сервісу в зв"язку зі створенням Міністерства доходів і зборів України.

   «Мені дуже приємно дізнатися про нове міністерство і про те, що міністр сьогодні у нас, у Лондоні, також сьогодні говорить з британським урядом щодо досвіду об`єднання міністерства. Я порекомендував міністру дізнатися про всі речі, які добре спрацювали в Британії, так само і про ті, які вийшли помилковими, щоб отримати повну картину», - підкреслив Сума Чакрабарті за підсумками зустрічі.

   У ході зустрічі Олександр Клименко та Сума Чакрабарті знайшли порозуміння в питанні профілактики корупції та усунення негативних наслідків цього явища для ведення бізнесу в Україні, особливо в митній сфері.

   «Розробка ефективних антикорупційних ініціатив для нас сьогодні важлива не тільки з точки зору поліпшення інвестиційного клімату, але і в контексті вирішення одного з основних питань, яке хвилює українське суспільство. Ми уважно вивчаємо громадську думку, відгуки бізнесу та інвесторів і бачимо, що сьогодні проблема корупції особливо гостро стоїть у площині митних питань. Це серйозний виклик для нас. Зі створенням Міністерства ми плануємо поширити вже напрацьовані в податковій службі антикорупційні практики і на митну сферу», - підкреслив Міністр.

   Олександр Клименко повідомив, що завдяки впровадженню ефективної системи внутрішнього моніторингу ризиків за останні два роки рівень корупції в податковій службі в цілому знизився на 33%.

   ***

   Нагадаємо, що Указом Президента України №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Державна митна служба України