ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Міндоходів допоможе організації «Міжнародний Альянс з  ВІЛ/СНІД в Україні» правовим шляхом   - 2013/02/06  

2013/02/06

   Для вирішення правовим шляхом ситуації щодо донарахування мита на партію іспанських шприців, які були імпортовані організацією «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», Міністерство доходів і зборів створює спеціальну комісію. Про це заявив Міністр Олександр Клименко під час зустрічі з Послом США в Україні Джоном Теффтом.

   «Ми детально проаналізували ситуацію, з якою до нас звернулася ця організація. З юридичної точки зору вона достатньо заплутана, оскільки при ввезенні в Україну товар був оформлений за договором купівлі-продажу, а не як гуманітарна допомога. Разом з тим, ми розуміємо важливість заходів, спрямованих на боротьбу з ВІЛ/СНІДом в Україні, та підтримуємо всі зусилля, спрямовані на профілактику та лікування цієї хвороби. У Міністерстві створено спеціальну комісію, яка у межах правового поля шукатиме юридичні шляхи виходу із ситуації. Впевнений, що ми знайдемо рішення вже найближчим часом», - запевнив Міністр.

   Нагадаємо, МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» звернулася до Міндоходів щодо відміни нарахування мита на суму 3,3 млн. грн. на партію іспанських шприців, ввезених в Україну з гуманітарною метою. Відповідно до Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 29 вересня 2009 року, встановлені антидемпінгові заходи у вигляді остаточного антидемпінгового мита щодо імпорту в Україну шприців (об’ємом 10 мл походженням з Королівства Іспанія) становлять 196,38 %. Оскаржуване МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» в судовому порядку Рішення Комісії Вищим адміністративним судом України визнано правомірним та законним. Враховуючи, що антидемпінгове мито не сплачувалося внаслідок чинних судових рішень, обов’язкових до виконання, жодних штрафних санкцій до МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» не застосовувалося. Однак у зв’язку з необхідністю сплати передбачених законом платежів Київською регіональною митницею визначено розмір несплаченого податкового зобов’язання зі сплати антидемпінгового мита на суму понад 3,3 млн. грн.

   ***

   Нагадаємо, що Указом Президента України №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Державна митна служба України