ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Нацбанк зняв обмеження переказів інвалюти за кордон  -  2013/01/21 

2013/01/21

   Нацбанк зняв обмеження граничної суми розміщення іноземної валюти фізичними особами-резидентами, які отримали індивідуальну ліцензію НБУ.

   Про це повідомили у регулятора, передає УНІАН.

   Згідно із повідомленням, відповідне рішення затверджено постановою Нацбанку від 14 грудня 2012 року № 531 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і набуває чинності з 25 січня 2013 року.

   "На даний момент фізичні особи-резиденти можуть здійснювати переказ іноземної валюти без обмежень на підставі ліцензії", - йдеться в повідомленні НБУ.

   Крім того, зазначається, що постановою № 531 вдосконалено процедуру документування операцій із переказу коштів фізичними особами в банківських установах.

   "Також повідомляємо, що Нацбанком скасовано зобов"язання ведення журналу обліку здійснених в іноземній валюті переказів за межі України і виплати цих переказів, а також журналу обліку здійснених у межах України за дорученням фізичних осіб-нерезидентів переказів у нацвалюті й виплати цих переказів, оскільки вказані операції відображаються в електронному вигляді", - зазначається в повідомленні Нацбанку.

   Як повідомлялося, нещодавно у агентстві S&P заявили, що запровадження обов"язкового продажу валютної виручки свідчить про небажання НБУ проводити політику гнучкішого валютного курсу.

Економічна правда