ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Для Митного союзу пом'якшать режим імпорту карамелі  -  2013/01/18 

2013/01/18

   Євразійська економічна комісія готова пом"якшити режим імпорту карамелі на територію Митного союзу, проте параметри ввізного мита поки не визначені.

   Про це сказав міністр з торгівлі ЄЕК Андрій Слєпнєв, передає "Інтерфакс-Україна".

   За словами Слєпнєва, в даний час ЄЕК розглядає заявку української сторони з проханням переглянути чинну спеціальну захисну міру відносно карамелі, що ввозиться на територію Митного союзу.

   "Така заявка від української сторони надійшла, ми зараз нею займаємося. Зрозуміло, що за підсумками даного перегляду міра буде лібералізована. Але в якому обсязі, на який рівень - це питання, на яке можна відповісти тільки до кінця розслідування", - сказав Слєпнєв.

   В даний час на ввезення в РФ карамелі діє спеціальне мито в розмірі 294,1 долара за тонну. Воно було введене в червні 2011 року терміном на три роки. У грудні того ж року мито було встановлене ​​на всій території Митного союзу терміном до 7 червня 2014 року.

   Як повідомлялося, його дія не поширюється на ввезення карамелі з країн, що розвиваються-користувачів системи тарифних преференцій МС, за винятком Китаю і Туреччини.

   У зв"язку з введенням МС спецмита на карамель асоціація "Укркондпром" прогнозувала скорочення виробництва кондитерських виробів на Україні в 2012 році.

   Як відомо, один з великих українських виробників кондитерських виробів корпорація "Бісквіт-Шоколад" восени повідомила про зниження виручки і обсягу продажів на 9%.

   Серед головних причин зниження показників компанія назвала мита, введені на ввезення карамелі і ряд інших видів кондитерської продукції країнами Митного союзу.

   Також, у вересні 2012 року ЄЕК повідомила про початок спеціального захисного розслідування відносно карамелі, що ввозиться на територію МС.

   Розслідування було ініційовано у зв"язку зі зверненням в ЄЕК українських підприємств Roshen, "Харківська бісквітна фабрика" і "Кондитерська фабрика "Харків"янка". Українські кондитери попросили ЄЕК переглянути чинну спеціальну захисну міру відносно карамелі.

Економічна правда