ГоловнаКонтактиМапа сайта

  В Україні знову проблеми з видачею закордонних паспортів.  Люди скаржаться, що з кінця минулого року не можуть отримати  нові закордонні паспорти  - 2013/01/15 

2013/01/15

   Як пише газета «Сегодня», проблема з видачею закордонного паспорта існує не лише в столиці. Так, в Оболонському районі столиці заявки на терміновий випуск документів не приймають взагалі, а за звичайним оформленням (за місяць) ніяких прогнозів дати не можуть. Співробітники відділення кажуть, що може бути завтра, а може через два місяці. Крім того, фірми, які сприяють у терміновому оформленні закордонного паспорта, теж не змогли відповісти, коли можуть бути готові документи.

   Так, у деяких регіональних відділеннях Держміграційної служби розповіли, що видача закордонних паспортів гальмується, однак там вважають, що, можливо, «це відбувається або через передачу повноважень МВС з видачі документів Міграційної служби, або через біометричні паспорти».

   А ось в турфірмах, де також роблять паспорти для подорожей, запевняють, що готові зробити документ за кілька днів. До речі, в самих паспортних столах не радять туди звертатися, мовляв, все одно турфірми будуть через них робити паспорти. «Гроші візьмуть за терміновість, а до терміну не встигнуть, якщо ми не зможемо зробити», - кажуть у столичному паспортному столі.

   У свою чергу, в Держміграційній службі про проблему не чули. «У нас немає сигналів, що десь затримують видачу закордонних паспортів. Наші підрозділи працюють справно і видають вчасно документи», - повідомив виданню директор Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМС Діна Пімахова.

   У відомстві радять усім, кому потрібен закордонний документ, не довіряти чуткам, що, мовляв, вчасно не зроблять паспорти, а подавати документи і приходити за ним у призначений день. За правилами, паспорт через місяць має бути готовий. А якщо таки вчасно не видали документ, то потрібно скаржитися в міграційну службу.

КОММЕНТАРИИ:(comments.ua)