ГоловнаКонтактиМапа сайта

  ДМСУ: Про митне оформлення товарів, транспортних засобів  комерційного призначення в будь-якому митному органі з  пред'явленням їх цьому органу, якщо інше не передбачено цим  Кодексом  - 2012/12/18 

2012/12/18

ДЕРЖАВНА МИТНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ

12.12.2012 р. N 11.1/1.2-12.2/13918-ЕП

Керівникам митних органів

    Відповідно до частини третьої статті 247 Митного кодексу України (далі - Кодекс) митне оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення здійснюється в будь-якому митному органі з пред"явленням їх цьому органу, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

    Вищезазначена норма дозволяє підприємствам обирати найбільш оптимальні варіанти реалізації зовнішньоекономічних операцій, скоротити логістичні та інші витрати, пов"язані із веденням ЗЕД.

    У той же час, за результатами узагальнення практики застосування ч. 3 ст. 247 Кодексу встановлено, що окремими підприємствами право вибору місця митного оформлення використовується з метою ухилення від правильного застосування та дотримання вимог законодавства з питань державної митної справи.

    З метою виявлення та запобігання порушенням законодавства, контролю за повнотою надходження митних платежів, керівникам митниць під особисту відповідальність забезпечити системний аналіз фактів митного оформлення товарів підприємств, що перебувають на обліку в інших митних органах.

    Про факт реєстрації та прийняття митної декларації підприємства, що перебуває на обліку в іншому митному органі, негайно інформується заступник керівника митниці, який координує діяльність відповідного підрозділу митного оформлення.

    Після отримання вищезазначеної інформації заступник керівника митниці зобов"язаний здійснити ретельний аналіз всіх причин та обставин митного оформлення товарів підприємства, що перебуває на обліку в іншому митному органi.

    З метою оперативного встановлення чинників, що вплинули на вибір місця митного оформлення, аналіз митних оформлень поза місцем обліку підприємства здійснювати у взаємодії із митницею, на обліку якої перебуває таке підприємство.

    Попереджаю про неприпустимість порушення встановленого Кодексом строку завершення митного оформлення та прийняття безпідставних рішень про відмову у митному оформленнi.

Т.в.о. Голови Служби

О.М.Дороховський

 



MDoffice