ГоловнаКонтактиМапа сайта

  Митники виявили схему незаконного ввезення продуктів  харчування з Ізраїлю  - 2012/12/10 

2012/12/10

   Митники викрили одну з українських фірм, що намагалася приховати дійсну вартість продуктів харчування загальною вагою 28 т, що були імпортовані на митну територію України з Ізраїлю. Серед ввезених фірмою товарів – мигдаль, насіння кунжуту та турецькій горох (нут). Для цілей митного оформлення підприємство надало митниці товаросупровідні документи, в яких вартість товару була вказана в розмірі 371,2 тис. грн. У посадових осіб митниці виникли сумніви щодо задекларованої вартості товарів. Завдяки взаємодії з митними органами Ізраїлю вдалося з’ясувати їх справжню вартість - понад 670 тис. грн.
Окрім того, співробітниками митниці виявлений ще один факт порушення законодавства цією ж фірмою при ввезенні з Ізраїлю 108 т нуту загальною вартістю 2,3 млн. грн. На цей раз фірма намагалася занизити вартість товару на 1,9 млн. грн.
За даними фактами складено протоколи про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. На порушника чекає відповідальність у вигляді штрафу на суму 100% вартості товарів з їх конфіскацією. Остаточне рішення по справі прийматиме суд, повідомила прес-служба Держмитслужби.

МАІР